• Smakrik och värmande soppa med lyxiga ostsnurror. Använd färdig pizzadeg på rulle för att göra det extra enkelt! Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.
1/

Middagstips: Krämig broccolisoppa med ost- och pumpakärnssnurror

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

80 g lagrad ost

380 g pizzadeg

50 g pumpakärnor

1 msk olivolja

350 g gul lök

2 msk smör

750 g broccoli

1 msk buljongpulver

1 purjolök

2 dl vispgrädde

1 msk vitvinsvinäger

1 krm cayennepeppar

Salt och svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 225°. Grovriv ost.

Kavla ut pizzadegen, lägg på en plåt och skär i 4 delar på bredden. Strö över hälften av osten samt pumpakärnor. Vik ihop varje degremsa på längden och tvinna till snurror. Pensla med olivolja. Grädda högt upp i ugnen i ca 12 min.

Hacka gul lök. Smält 1 msk smör i en gryta. Fräs löken på medelvärme i ca 5 min. Grovhacka broccoli och tillsätt i grytan med 1 liter vatten och buljongpulver. Låt koka under lock i 5-7 min.

Strimla purjolök. Smält 1 msk smör i en stekpanna och fräs purjon på medelhög värme ca 5 min.

Mixa broccolin med en stavmixer. Rör ner vispgrädde, resten av osten, vitvinsvinäger, 1 ½ tsk salt, 1 krm cayennepeppar och 2 krm peppar i soppan och rör tills osten smälter.

Toppa soppan med den stekta purjon och servera med ostsnurrorna.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat