Sköna smaker med timjan och svamp ger det lilla extra till denna rätt! Styling & Foto: Hanna, Johansson, Middagsfrid

Middagstips: Krämig gnocchi med champinjoner och timjan

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

250 g champinjoner

200 g gul lök

150 g zucchini

3 msk smör

1 msk timjan

800 g gnocchi

50 g rödlök

250 g körsbärskvisttomater

285 g svarta bönor

1 msk olivolja

½ msk balsamvinäger

1½ dl vispgrädde

½ msk grönsaksbuljongpulver

35 g mangold

Salt & svartpeppar

Så här gör du

Hetta upp en stekpanna. Skär svamp i 2 cm stora bitar och stek på hög värme utan matfett i 5 min. Hacka gul lök. Skär zucchini i 1 cm stora tärningar. Tillsätt löken, zucchinin och 1 msk smör i pannan. Stek 3 min. Krydda med timjan, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Lägg grönsakerna i en bunke.

Smält 2 msk smör i stekpannan och fräs gnocchi på medelhög värme i 15 min. Rör om då och då.

Hacka rödlök och tomater. Blanda med sköljda bönor och ringla över olivolja, balsamvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

Blanda vispgrädde och buljongpulver (alt ½ tärning). Slå grädden över gnocchin och låt den bli varm, ca 2 min.

Skölj mangold, blanda med gnocchin och de stekta grönsakerna på ett fat. Servera med tomat- & löksalsan.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

KlimatRecept
Relaterat