Med härliga dofter från kanel, spiskummin och curry tar denna rätt med dig på en smakrik resa till det indiska köket. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.

Middagstips: Krämig indisk daal med syrlig yoghurt

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

200 g gul lök

1 zucchini

2 msk neutral olja

2 vitlöksklyftor

1 tsk kanel

½ tsk spiskummin

½ tsk ingefära

2 tsk curry

1 krm cayennepeppar

2 tsk paprikapulver

4 portioner valfritt ris

1 msk buljongpulver

200 g torkade röda linser

400 ml kokosmjölk

400 g hela tomater

70 g mangold

1½ dl matyoghurt

salt och svartpeppar

Så här gör du

Hacka gul lök och skär zucchini i 1 cm stora tärningar. Hetta upp neutral olja i en gryta och fräs löken, zucchinin, pressade vitlöksklyftor, kanel, spiskummin, ingefära, curry, cayennepeppar och paprikapulver på medelhög värme i 5 min.

Koka valfritt ris.

Tillsätt 2 dl vatten, buljongpulver (alt. 1 tärning), torkade röda linser, kokosmjölk, hela tomater, 1½ tsk salt och 1 krm peppar i grytan och låt sjuda under lock i 15-20 min.Vänd ner mangold i grytan och låt sjuda i ytterligare 5 min.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat