• Den här varianten på den klassiskt brittiska rätten fish'n chips är både god och hälsosam. För att ge såsen en extra kick kan man krydda med lite gult currypulver. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid
1/

Middagstips: Krispig fish’n chips med rostade rödbetor och gräddfilssås

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

150 g gul lök

200 g kålrot

500 g rödbetor

600 potatis

200 g palsternackor

4½ msk olivolja

250 g broccoli

1 röd paprika

50 g rucola

½ citron

2 ägg

1 ½ dl ströbröd

½ dl vetemjöl

1 krm vitpeppar

600 g koljafilé

2 msk smör

175 g cornichons

3 dl gräddfil

1 tsk flytande honung

salt och svartpeppar

Så här gör du

Ugn 225°.

Klyfta gul lök. Skär kålrot, rödbetor, potatis och palsternackor i bitar. Blanda allt på en plåt och med 3 msk olivolja och 1½ tsk salt. Stek i mitten av ugnen i ca 30 min.

Skär broccoli i skivor. Tärna röd paprika och skölj rucola. Blanda allt i en bunke med 1½ msk olivolja, saften från ½ citron, 1 krm salt och 1 krm peppar.

Vispa ägg i en tallrik och blanda ströbröd, vetemjöl, ½ tsk salt och 1 krm vitpeppar i en annan. Skär koljafilé i bitar och vänd först i ägget, sen i ströbrödet. Smält smör i en stekpanna och stek fisken på medelhög värme 3 min/sida.

Hacka cornichons och lägg i en skål. Blanda ner gräddfil, flytande honung, 1 krm salt och 1 krm peppar med cornichonen.

Servera!

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat