Den här kycklingfilén blir saftig och smakrik med den härliga peston som fyllning. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.

Middagstips: Kronärtskocksfylld kyckling med rostad potatis

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

1 kg potatis

4 msk neutral olja

600 g kycklingfilé

1 msk smör

1 tsk svensk senap

1½ msk balsamvinäger

50 g bladspenat

½ röd paprika

1 fänkål

1 päron

100 g morötter

200 g kronärtskockspesto

salt och svartpeppar

Så här gör du

Ugn 250°. Skär potatis i 1 cm breda klyftor och lägg på en plåt. Ringla över 2 msk neutral olja, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Rosta högt upp i ugnen i ca 20 min.

Krydda kycklingfilé med 2 krm salt och 1 krm peppar. Smält smör i en stekpanna och bryn kycklingen på hög värme i 1 min/ sida. Lägg upp på en tallrik och låt svalna.

Blanda senap, balsamvinäger, 2 msk neutral olja, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Skölj bladspenat och strimla paprika, fänkål och päron tunt. Hyvla morötter. Blanda grönsakerna med dressingen.

Snitta varje filé på längden och fördela kronärtskockspesto i snitten. Ta ut potatisen och lägg kycklingen ovanpå. Sänk till 225° och stek allt i mitten av ugnen i ca 10 min (eller tills kycklingens innertemperatur är 70°).

Servera kycklingen med potatisen och salladen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat