• Lyxa till det i helgen med kryddig fläskfilé. Har du lite trötta rotfrukter kvar i kylen? Lägg dem på plåten tillsammans med potatisen. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.
1/

Middagstips: Kryddig fläskfilé med tzatziki och rostad potatis

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

850 g potatis

4 msk + ½ dl olivolja

1 tsk oregano

500 g fläskfilé

2 tsk timjan

½ krm cayennepeppar

1 gurka

2 dl turkisk yoghurt

1 vitlöksklyfta

200 g tomater

100 g morötter

2/3 cosmopolitansallad

1 msk balsamvinäger

Salt och svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 225°.

Skär potatis i klyftor. Lägg på en ugnsplåt och ringla över 2 msk olivolja, oregano, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Stek i mitten av ugnen i ca 30 min.

Skär fläskfilé i skivor. Blanda ½ dl olivolja, timjan, 2 krm salt, 1 krm peppar och cayenne i en bunke. Lägg ner fläskfilén och gnugga in marinaden.

Riv 2/3 gurka, krama ur vätskan. Blanda med yoghurt, pressad vitlök, 2 krm salt och 1 krm peppar i en skål.

Skär tomater och 1/3 gurka i bitar. Grovriv morötter. Grovhacka sallad. Blanda allt i en skål och ringla över 2 msk olivolja, balsamvinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.

Hetta upp en stekpanna och stek fläskfilén i två omgångar på hög värme, 2 min/sida.

Servera fläskfilén med klyftpotatisen, salladen och tzatzikin.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat