• Prova de här roliga bönbiffarna som är sprängfyllda med smakrika nyttigheter från solroskärnor, bönor och persilja. Bönorna går att byta ut mot ex. kikärtor, gula ärtor eller svarta bönor. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.
1/

Middagstips: Kryddiga falafelbiffar med solroskärnor och krispig sallad

Middagstips

Laga nyttiga bönbiffar med många nyttigheter.

Ingredienser

4 portioner

200 g morötter

10 g persilja

760 g vita bönor

100 g solroskärnor

½ dl majsstärkelse

½ dl crème fraiche

1 vitlöksklyfta

½ msk spiskummin

½ msk paprikapulver

½ tsk cayennepeppar

2 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

2/3 zucchini

1 romansallad

50 g rödlök

200 g tomater

4 portioner gryn

2 msk neutral olja

2 dl gräddfil

1 tsk flytande honung

Salt och svartpeppar

Så här gör du

Grovriv morötter. Grovmixa persilja, vita bönor och solroskärnor med en stavmixer. Tillsätt morötterna, majsstärkelse, crème fraiche, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, 1 tsk salt, och cayennepeppar och blanda. Forma ca 10 biffar (med blöta händer), lägg på en skärbräda och ställ åt sidan.

Blanda olivolja, vitvinsvinäger, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Slanta zucchini, strimla romansallad och hacka rödlök. Hacka tomater. Blanda grönsakerna med dressingen.

Koka gryn.

Hetta upp neutral olja i en panna och stek biffarna på medelhög värme, ca 3 min/sida.

Blanda gräddfil, honung, 1 krm salt och 1 krm peppar till en sås.

Klart att servera!

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat