Vegetariska biffar med smaker från Nordafrika. Foto: Hanna Johansson, styling: Katarina Bellman, Middagsfrid

Middagstips: Kryddiga falafelbiffar med solroskärnor

Middagstips

Morötter, bönor, persilja och härliga kryddor lägger grunden till dessa vegetariska biffar med smaker från Nordafrika.

Ingredienser

4 portioner

4 portioner couscous

2 dl turkisk yoghurt

½ tsk flytande honung

200 g morötter

½ bubbla bladpersilja

2 burkar vita bönor, 800 g

50 g solroskärnor

2 vitlöksklyftor

½ msk spiskummin

½ msk paprikapulver

1 tsk bakpulver

½ tsk cayennepeppar

1½ msk neutral olja

1 citron

salt & svartpeppar

Gör så här

1. Koka couscous.

2. Blanda turkisk yoghurt, honung, 1 krm salt och 1 krm peppar i en skål.

3. Skala och grovriv morötter. Grovmixa persilja, bönor och solroskärnor. Tillsätt morötterna, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, 1 tsk salt, bakpulver och cayennepeppar. Blanda om och forma till 10 biffar.

4. Stek biffarna i neutral olja i ca 3 min/sida.

5. Skär citron i klyftor. Servera biffarna med citronen, couscous, yoghurtsåsen och en krispig sallad.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat