• Söta ugnsrostade tomater och saftig kyckling med smak av vitlök och basilika för tankarna till Italien. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.
1/

Middagstips: Kyckling cacciatore med ugnsrostade körsbärstomater

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

4 port valfritt gryn

100 g gul lök

1 msk olivolja

2 vitlöksklyftor

½ dl tomatpuré

390 g krossade tomater

75 g vitlöksost

½ msk basilika

1 krm cayennepeppar

600 g kycklingfilé

250 g körsbärskvisttomater

250 g broccoli

150 g haricots verts

Salt & svartpeppar

Så här gör du

Ugn 200°.

Koka valfritt gryn till 4 personer.

Hacka gul lök. Hetta upp olivolja i en stekpanna, pressa i vitlök. Tillsätt löken och tomatpuré. Fräs på medelvärme i 3 min. Tillsätt krossade tomater, ½ dl vatten, vitlöksost, basilika, ½ tsk salt och cayennepeppar. Sjud i 3 min.

Skär varje kycklingfilé i tre delar och krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar. Lägg kycklingen i en form och fördela tomatsåsen på. Lägg tomater ovanpå. Stek mitt i ugnen i 25 min.

Koka upp 1 liter vatten med 1 tsk salt i en kastrull. Ansa och skär broccoli i buketter och bitar och koka dem i 2 min. Låt haricots verts koka med i ytterligare 2 min. Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en skål.

Servera kycklingen i tomatsåsen med grynen och grönsakerna.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat