• En riktigt god familjevänlig kycklinggryta som går snabbt att laga. Tycker man om stark mat kan grytan ges extra sting med lite mer cayennepeppar. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid
1/

Middagstips: Kyckling ”Hurry curry”

Middagstips

God och snabblagad kycklinggryta.

Ingredienser

4 portioner

4 portioner valfritt ris/gryn

150 g haricots verts

200 g lök

250 g tomater

600 g kycklinglårfilé

1 msk neutral olja

½ dl tomatpuré

1 msk curry

1 dl crème fraiche

½ msk buljongpulver

1 tsk torkad ingefära

1 tsk salt

½ krm cayennepeppar

70 g mangold

Salt

Så här gör du

Koka ris/gryn. Låt haricots verts koka med de sista 3 min.

Hacka lök och tomater. Skär kycklinglårfilé i 1 cm breda strimlor.

Hetta upp neutral olja i en gryta, tillsätt tomatpuré, curry, löken och tomaterna. Fräs på hög värme i 2 min.

Tillsätt 1 dl vatten, crème fraiche, buljongpulver, torkad ingefära, 1 tsk salt och ½ krm cayennepeppar i grytan och mixa allt med en stavmixer.

Lägg kycklingen i grytan och låt puttra på medelvärme i 12 min. Rör om då och då.

Skölj mangold och vänd ner den i grytan och servera med riset/grynen och haricots vertsen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat