• Njut av denna krämiga gryta med inspiration från Thailand. Tänk på att chili kan variera i styrka; skär av och smaka en bit innan du bestämmer dig för hur mycket du vill ha i rätten! Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.
1/

Middagstips: Kyckling i kokosmjölk med fräst vitkål, paprika och morötter

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

4 portioner ris

3 msk neutral olja

600 g kycklingfilé

4 cm ingefära

½-1 röd chili

400 ml kokosmjölk

1 lime

½ msk curry

1 tsk paprikapulver

1 tsk flytande honung

400 g vitkål

½ röd paprika

200 g morötter

60 g salladslök

salt och svartpeppar

Så här gör du

Ugn 200°.

Koka ris till 4 personer.

Hetta upp 2 msk neutral olja i en stekpanna. Krydda kycklingfilé med ½ tsk salt och bryn på hög värme i ca 2 min/sida. Lägg kycklingen i en form.

Riv ingefära. Kärna ur och hacka röd chili. Vispa kokosmjölk, saften från 1 lime, curry, paprikapulver, 1 tsk salt och flytande honung i en bunke. Tillsätt chilin och ingefäran, blanda om. Häll blandningen runt kycklingen i formen. Stek mitt i ugnen i ca 15-20 min.

Strimla vitkål och röd paprika. Skala och skär morötter i tunna stavar. Hetta upp 1 msk neutral olja i pannan. Fräs grönsakerna på hög värme i ca 6-7 min. Krydda med 1 tsk salt.

Strimla salladslök och strö över kycklingen i formen. Servera kycklingen och kokosmjölken med riset och de frästa grönsakerna.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat