• Sött och syrligt möter varandra i denna saftiga kycklingrätt. Att laga allt i långpanna går snabbt och enkelt. Perfekt när man har gäster på besök! Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid
1/

Middagstips: Kyckling i långpanna med apelsin och rostade körsbärskvisttomater

Middagstips

Snabb och saftig kycklingrätt i långpanna.

Ingredienser

4 portioner

4 portioner ris

600 g kycklinglårfilè

2 msk sesamolja

1 vitlöksklyfta

200 g morötter

200 g palsternacka

100 g rödlök

250 g körsbärskvisttomater

2 msk vitvinsvinäger

½ tsk socker

2 apelsiner

1 kruka oregano

Salt & svartpeppar

Så här gör du

Ugn 200°. Koka ris.

Skär varje kycklinglårfilé i 3 delar. Hetta upp sesamolja i en stekpanna och bryn kycklingen på hög värme i ca 3 min. Skala och finhacka vitlök och lägg i pannan. Krydda kycklingen med 1 tsk salt och stek i ytterligare 2 min. Ta av pannan från plattan.

Slanta morötter och palsternacka. Klyfta rödlök. Lägg kycklingen (+ oljan från pannan), de skurna grönsakerna och körsbärskvisttomater på en plåt. Ringla över vitvinsvinäger, 1 tsk salt, socker och 2 krm peppar. Stek mitt i ugnen i ca 15 min.

Skala apelsiner med en kniv och skär fruktköttet i skivor. Grovhacka oregano. Ta ut plåten och lägg apelsinskivorna och oreganon ovanpå rotsakerna och kycklingen. Stek mitt i ugnen i ytterligare ca 10 min.

Servera kycklingen, grönsakerna och apelsinen med riset.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat