En variant på pasta pesto. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.

Middagstips: Kyckling och zucchini med basilikakräm och pasta

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

300 g tomater

125 g gula körsbärstomater

50 g rödlök

3 msk + ¾ dl olivolja

1 msk balsamvinäger

100 g parmesanost

1 kruka basilika

1 vitlöksklyfta

1 zucchini

600 g kycklinglårfilé

4 portioner pasta

salt och svartpeppar

Så här gör du

Koka upp pastavatten.

Skiva tomater och halvera gula körsbärstomater och lägg på ett fat. Skär rödlök i tunna halvmånar och strö över tomaterna. Ringla över 2 msk olja, balsamvinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.

Grovriv parmesanost och mixa med basilika, ¾ dl olja, vitlök, 1 krm salt och 1 krm peppar med en stavmixer.

Skär zucchini i halvmånar. Skär kycklinglårfilé i strimlor. Krydda zucchinin och kycklingen med ½ tsk salt och 2 krm peppar.

Koka pasta.

Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna, tillsätt kycklingen och stek i 6-7 min. Lägg kycklingen på en övertäckt tallrik. Tillsätt zucchinin i pannan och stek på medelhög värme i 3-4 min.

Blanda pastan med basilikakrämen, kycklingen och zucchinin. Servera med tomatsalladen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat