En rätt som passar hela familjen. Styling: Katarina, Bellman, Middagsfrid. Foto: Hanna, Johansson, Middagsfrid.

Middagstips: Kycklinggryta med mangochutney

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

4 portioner quinoa

100 g gul lök

ca 600 g kycklinglårfilé

1 msk smör

300 g morötter

150 g zucchini

125 g minimajs

1½ dl vispgrädde

1 dl mango chutney

1 msk kinesisk soja

1 tsk vitvinsvinäger

1 tsk sambal oelek

Salt & svartpeppar

Så här gör du

Koka quinoa.

Hacka gul lök. Halvera kycklinglårfiléer och krydda med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Smält smöret i en gryta. Stek kycklingen och löken i två omgångar på hög värme i 3 min/omgång. Lägg kycklingen och löken i en bunke allteftersom de steks.

Skär morötter i 5 mm tunna slantar. Skär zucchini i 1 cm stora kvartar.

Lägg tillbaka kycklingen och löken i grytan och tillsätt morötterna, zucchinin, minimajs, visp- grädde, 2 dl vatten, mango chutney, soja, vinäger och sambal oelek. Låt grytan koka upp och puttra under lock på medelvärme i 10-15 min.

Servera grytan med quinoa.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat