Bjud på en härlig kycklinggryta nästa gång ni har vänner över på middag! Den picklade toppingen ger fantastisk färg och en fräsch smak till den mer rustika grytan. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.

Middagstips: Kycklinggryta med picklat rödlöks- och äppelströssel

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

600 g kycklinglårfilé

2 msk smör

250 g morötter

200 g palsternacka

½ purjolök

4 portioner ris

1 msk majsstärkelse

½ dl tomatpuré

1 msk buljongpulver

1 msk dijonsenap

3 lagerblad

1 msk timjan

½ msk rosmarin

50 g rödlök

½-1 dl vitvinsvinäger

½ msk socker

2 äpplen

20 g persilja

Salt & svartpeppar

Så här gör du

Skär kycklingen i 3 cm grova bitar. Smält 1 msk smör i en gryta och bryn kycklingen på medelvärme ca 5 min. Lägg åt sidan.

Slanta morötter och palsternacka. Strimla purjolök. Koka ris.

Rör ut majsstärkelse med 4 dl vatten. Tillsätt 1 msk smör, tomatpuré och grönsakerna i grytan och fräs på 5 min. Tillsätt kycklingen och stärkelsevattnet, buljongpulver, senap, ¾ tsk salt, lagerblad, timjan, rosmarin och 2 krm peppar. Puttra med lock på medelvärme ca 15 min.

Hacka rödlök och lägg i en skål. Blanda med vinäger och socker. Låt stå 10 min.

Fintärna äpple. Hacka persilja. Häll av vinägern från löken och blanda ner äpplet, persiljan, 1 krm salt och 1 krm peppar.

Servera grytan med riset och strösslet.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat