En lite syrlig pasta med krispigt grönt. Styling: Katarina Bellman, foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.

Middagstips: Kycklingpasta med tomat, citron och ruccola

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

200 g gul lök

150 g morötter

ca 600 g kycklingfilé

1 msk smör

2 msk tomatpuré

1 burk körsbärstomater, 400 g

1½ dl vispgrädde

1 citron

1 krm cayennepeppar

4 portioner valfri pasta

150 g sockerärtor

30 g rucola

Salt och svartpeppar

Så här gör du

Hacka gul lök. Skala och skär morötter i ½ cm tunna slantar. Skär kycklingfilé i 2 cm breda strimlor.

Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i en kastrull.

Smält smör i en traktörpanna och bryn kycklingen på hög värme i två omgångar i ca 3 min/omgång. Lägg kycklingen på ett fat och fräs löken och tomatpuré på medelhög värme i ca 5 min. Tillsätt 1 burk körsbärstomater, vispgrädde, ½ dl vatten, skalet från 1 citron, 1 tsk salt, cayennepeppar och kycklingen i pannan. Låt sjuda i ca 5 min.

Koka valfri pasta. Låt morötterna och sockerärtor koka med de sista 1-2 min.

Vänd ihop pastan med rucola. Skär ½ citron i klyftor.

Servera pastan med kycklingsåsen och citronklyftorna.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat