• Hälsosam snabbmat som du svänger ihop på en halvtimme! Variera grönsakerna efter säsong och efter vad du har hemma. Tänk dock på att stektiden skiljer sig mellan olika grönsaker. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.
1/

Middagstips: Kycklingwok med rostade cashewnötter

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

4 portioner valfritt ris

3 msk neutral olja

2½ msk kinesisk soja

1 msk vitvinsvinäger

1 msk flytande honung

1½ tsk ingefära,

200 g morötter

250 g broccoli

1 röd paprika

½ purjolök

600 g kycklinglårfilé

100 g rostade cashewnötter

Salt och svartpeppar

Så här gör du

Koka ris. Blanda ½ dl vatten, 2 msk neutral olja, soja, vitvinsvinäger, honung, ingefära, ½ tsk salt och 1 krm peppar i en skål.

Skär morötter i smala stavar. Skär broccoli i små bitar. Lägg grönsakerna i en bunke. Strimla paprika och purjolök och lägg i ytterligare en bunke.

Skär kycklinglårfilé i 1 cm breda strimlor. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

Hetta upp 1 msk neutral olja i en traktörpanna och fräs kycklingen i två omgångar på hög värme i ca 3 min/omgång. Lägg kycklingen på en tallrik allteftersom.

Lägg tillbaka all kyckling i pannan och tillsätt morötterna, broccolin och såsen. Stek ytterligare 3 min. Tillsätt paprikan och purjon och stek i ytterligare 1 min.

Strö rostade cashewnötter över kycklingwoken och servera med riset.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat