Medelhavsinspirerade lammfärsbiffar. Foto: Hanna Johansson. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid.

Middagstips: Lammbiffar med grillad auberginesallad och fetaostkräm

Middagstips

Medelhavsinspirerade lammfärsbiffar

Ingredienser

4 port

2 auberginer

4 msk olivolja

4 port valfritt gryn

100 g rödlök

2 msk ströbröd

1 msk tomatpuré

½ tsk timjan

500 g lammfärs

150 g fetaost

1 dl smetana

1 msk smör

1 msk balsamvinäger

290 g oliver

½ röd paprika

1 kruka basilika

salt & svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 225°. Skiva auberginerna tunt. Lägg på en ugnsplåt, ringla över 2 msk olja, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Grilla i ugnen i 20 min.

Koka valfritt gryn.

Hacka löken. Blanda ½ dl vatten, ströbröd, tomatpuré, timjan, ½ tsk salt och 2 krm peppar i en bunke. Låt svälla i 3 min. Tillsätt färs, 50 g hackad lök och rör om. Forma till 4 biffar.

Mosa fetaost, smetana, 1 krm salt och 1 krm peppar i en skål.

Smörstek biffarna i en traktörpanna på medelvärme i 5-7 min. Vänd biffarna och stek under lock i 5-7 min till.

Lägg den grillade auberginen på ett fat. Ringla över 2 msk olja, vinäger och 1 krm salt. Strö över oliver, hackad basilika, tärnad paprika och resten av löken.

Servera auberginesalladen, grynen och fetaostkrämen med biffarna.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

ämne/matämne/recept
Relaterat