En lyxig, men ändå enkel lördagsmiddag med smakrika lammfärsbiffar. Välj gärna ekologisk och svensk lammfärs. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.

Middagstips: Lammfärsbiffar med rostade grönsaker

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

750 g potatis

100 g gul lök

100 g morötter

1 msk olivolja

1 zucchini

1 röd paprika

2 msk ströbröd

½ msk kinesisk soja

1 tsk + 1 msk oregano

500 g lammfärs

½ msk smör

3 dl turkisk yoghurt

Salt och svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 225°. Skär potatis och gul lök i klyftor och morötter i stavar. Lägg potatisen, löken och morötterna på en plåt och ringla över olivolja och 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Stek högt upp i ugnen i ca 15 min.

Skär zucchini i 2 cm breda halvmånar. Skär paprika i 2 cm stora tärningar. Lägg zucchinin och paprikan på plåten och stek i ytterligare 10-15 min.

Blanda ½ dl vatten, ströbröd, soja, ½ tsk salt, 1 tsk oregano och 1 krm svartpeppar i en bunke och låt svälla i någon minut. Tillsätt lammfärs och blanda om. Forma till 8 biffar.

Smält smör i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme ca 4 min/sida i 2 omgångar.

Blanda yoghurt med 1 msk oregano, ½ tsk salt och 1½ krm svartpeppar i en skål.

Servera biffarna med potatisen, de rostade grönsakerna och yoghurtsåsen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat