Gillar du bearnaisesås gillar du garanterat denna middag! Dragonsmöret är stjärnan i denna middag. Foto: Hanna Johansson Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid

Middagstips: Lammfärsbiffar och rostad potatis med dragonsmör

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

25 g + ½ msk smör

1 tsk dragon

1 tsk + 3 msk olivolja

2 vitlöksklyftor

300 g potatis

700 g sötpotatis

70 g mangold

1 kålrabbi

200 g morötter

150 g mixtomater

½ msk vitvinsvinäger

2 msk ströbröd

1 ägg

500 g lammfärs

salt & svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 225°.

Lägg 25 g smör, dragon, 1 tsk olja, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 krm salt och 1 krm peppar i en skål.

Skär potatis och sötpotatis i klyftor och lägg på en plåt. Ringla över 2 msk olja, 1 tsk salt, 2 krm peppar och stek i ugnen i 30 min.

Skölj mangold. Skala och skär kålrabbi i strimlor och morötter i slantar. Halvera tomater. Lägg allt i en skål och ringla över 1 msk olja, vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.

Blanda ströbröd, ¾ dl vatten, 1 pressad vitlöksklyfta, ¾ tsk salt och 2 krm peppar i en bunke. Blanda i ägg, lammfärs och forma till 4 biffar.

Stek biffarna i ½ msk smör i en panna 5 min/sida.

Rör ihop dragonsmöret. Servera färsbiffarna med den rostade potatisen, salladen och dragonsmöret.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat