En enkel men lyxig pasta med mycket färg och smak! Styling & Foto: Hanna, Johansson, Middagsfrid.

Middagstips: Lax- & kräftpasta i vitt vin

Middagstips

Ingredienser

Middagstips

4 portioner

500 g broccoli

100 g Grana Padanoost

100 g gul lök

1 msk olivolja

2 vitlöksklyftor

250 ml vitt matlagningsvin

4 portioner pasta

100 g kallrökt lax

150 g körsbärskvisttomater

20 g persilja

170 g avrunna kräftstjärtar

Salt & svartpeppar

Så här gör du

Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt. Skär broccoli i buketter och bitar.

Grovriv ost och lägg i en skål.

Hacka gul lök. Hetta upp olja i en panna, pressa i vitlöksklyftor och tillsätt löken. Fräs på medelvärme i 3 min. Tillsätt matlagningsvin och låt vätskan koka ner till hälften, ca 6 min.

Koka pasta. Låt broccolin koka med de sista 3 min av pastans koktid.

Tillsätt 2 dl av pastans kokvatten i pannan och låt vätskan återigen koka ner till hälften, ca 5 min.

Skär lax i små bitar. Klyfta tomater. Hacka persilja. Tillsätt laxen, tomaterna, persiljan och kräftstjärtar i pannan. Låt allt bli varmt, ca 1 min.

Blanda den kokta pastan och broccolin med pastasåsen och toppa med den rivna osten. Klart att servera!

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat