• En färgsprakande rätt med syrlig lime och en mustig pumpakräm som smälter i munnen. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid
1/

Middagstips: Limetäckt kolja med rostad pumpakräm och kaprissallad

Middagstips

Njut av en färgspakande kolja!

Ingredienser

4 portioner

500 g butternutpumpa

4½ msk smör

4 portioner ris/gryn

125 g ekbladsallad

100 g tomater

2/3 gurka

100 g kapris

2 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

600 g koljafilé

1 lime

2 krm cayennepeppar

Salt & svartpeppar

Så här gör du

Ugn 225°.

Skär butternutpumpa i skivor (ta bort kärnorna med en sked) och lägg på en plåt. Fördela 2 msk smör på pumpan, stek i ugnen 15-20 min tills mjuk. Pensla ut smöret på skivorna när det har smält.

Koka ris/gryn till 4 personer.

Strimla sallad. Skär tomater och gurka i tärningar. Lägg grönsakerna i en bunke med kapris. Ringla över olivolja, vitvinsvinäger och 2 krm peppar.

Smörj en form med 1 msk smör. Gnid in koljan med ¾ tsk salt och lägg i formen. Skiva lime i tunna skivor, fördela på fisken tillsammans med 1½ msk smör. Stek i ugnen i 15 min när pumpan är klar.

Ta bort skalet från pumpan och lägg pumpaköttet i en mixerbunke. Tillsätt ½ tsk salt och cayennepeppar. Mixa till en slät kräm och lägg i en skål.

Servera limekoljan med pumpakrämen, riset/grynen och salladen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat