• Den här smakrika grytan ger en känsla och smakupplevelse av att befinna sig på en plats långt borta! Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.
1/

Middagstips: Marockansk köttfärsgryta med russin

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

4 portioner valfritt ris/gryn

200 g gul lök

1 msk smör

½ dl tomatpuré

2 vitlöksklyftor

500 g blandfärs

½ msk torkad ingefära

½ msk paprikapulver

2 tsk spiskummin

1 tsk chilipulver

1 grön paprika

200 g morötter

250 g russin

400 g körsbärstomater på burk

1 dl crème fraiche

Salt och svartpeppar

Så här gör du

Koka ris/gryn.

Hacka gul lök. Smält smör i en gryta och fräs löken, tomatpuré och pressade vitlöksklyftor på hög värme i 3 min.

Tillsätt blandfärs, torkad ingefära, paprikapulver, spiskummin och chilipulver i grytan och fräs i ytterligare 5 min.

Skär grön paprika i 1 cm stora tärningar. Skala och grovriv morötter. Tillsätt 125 g russin, paprikan, morötterna, körsbärstomater, 2 dl vatten, 1½ tsk salt och 1 krm peppar i grytan. Låt grytan puttra under lock på medelvärme i ca 10 min.

Blanda crème fraiche, 1 msk vatten, 2 krm salt och 1 krm peppar i en skål.

Servera grytan med riset/grynen, resten av russinen och en klick crème fraiche.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat