Frisk och matig sallad som även passar väldigt bra på picknicken. Foto: Hanna Johansson Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid

Middagstips: Middagsfrids caesarsallad

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

2 msk olivolja

1 msk flytande honung

1 tsk basilika

1 tsk timjan

1 tsk kinesisk soja

600 g kycklingfilé

100 g parmesanost

1 dl gräddfil

½ msk dijonsenap

½ msk vitvinsvinäger

1 vitlöksklyfta

1 romansallad

200 g palsternacka

150 g morötter

1 gul paprika

150 g körsbärstomater

120 g krutonger

salt och svartpapper

Så här gör du

Sätt ugnen på 225°.

Blanda olja, honung, basilika, timjan, ½ tsk salt, soja och 1 krm peppar i en form. Blanda kycklingfilé med marinaden och stek i ugnen i 20-25 min och låt vila i 5 min.

Grovriv parmesan. Mixa gräddfil, senap, vinäger, pressad vitlök, 1 krm salt och 1 krm peppar. Tillsätt hälften av osten och mixa någorlunda slätt.

Grovhacka sallad. Grovriv palsternacka och skär morötter i tunna slantar. Finstrimla paprika och skär tomater i klyftor. Lägg grönsakerna på ett fat.

Blanda dressingen med grönsakerna på fatet. Halvera kycklingen på längden och lägg på salladen. Strö över krutonger och toppa med resten av osten. Klart att servera!

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat