Härliga asiatiska smaker! Foto: Katarina Bellman, Middagsfrid.

Middagstips: Middagsfrids vietnamesiska nudlar

Mat

Ingredienser

4 portioner

2 morötter

1 kålrabbi

2 msk neutral olja

0,75 msk vitvinsvinäger

60 g salladslök

2 vitlöksklyftor

500 g blandfärs

1 msk socker

4 msk fisksås

1 tsk kinesisk soja

1 krm cayennepeppar

250 g risnudlar

1 lime

2 ägg

180 g böngroddar

salt och svartpeppar

Så här gör du

Skär morötter och kålrabbi i smala stavar. Lägg i en skål och ringla över 1 msk olja, vinäger, 1 krm salt och 1 krm peppar.

Finstrimla salladslök.

Bryn pressad vitlök och blandfärs i 1 msk olja i en traktörpanna, ca 5 minuter. Tillsätt 0,5 msk socker, 1 msk fisksås, soja, 2 krm salt, 1 krm peppar och cayennepeppar. Blanda om och dra åt sidan.

Lägg nudlarna i en bunke och häll över kokande vatten. Låt stå 1 minut. Häll av vattnet och skölj med kallt vatten.

Tillsätt saften från limen, 0,75 dl vatten, 3 msk fisksås och 0,5 msk socker i pannan.

Vänd ner nudlarna i färsen och fräs ca 2 minuter. Tillsätt ägg, blanda om och vänd ner böngroddar.

Strö salladslöken över nudlarna och servera med salladen.

Läs mer om dessa ämnen

Mat