Matig svamppaj med en fräsch och nyttig bönsallad. Svampen kan såklart bytas mot dina egna hemplockade kantareller eller annan favoritsvamp. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.

Middagstips: Mumsig ostronskivlingspaj

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

3 dl dinkelsikt

100 g + 1 msk smör

280 g portabellosvamp

200 g ostronskivling

100 g gul lök

5 ägg

150 g riven ost

400 g black-eye bönor

250 g broccoli

2½ msk olivolja

2 msk vinäger

1 romansallad

125 g körsbärstomater

1 paprika

Salt och svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 225°.

Hacka ihop mjöl, ½ tsk salt och 100 g smör. Tillsätt 2 msk vatten och arbeta till en deg. Tryck ut i en pajform, nagga botten och grädda mitt i ugnen, 10 min.

Grovhacka all svamp. Fräs i en stekpanna på hög värme, ca 5 min. Hacka gul lök. Tillsätt löken och 1 msk smör i pannan och fräs ca 3 min. Krydda med ½ tsk salt.

Vispa ihop ägg, 2 msk vatten, ost, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar.

Fördela fyllningen i pajskalet, häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen, 20-25 min.

Skölj bönor. Skär broccoli i bitar. Lägg i en skål och ringla över olivolja, vinäger, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Hacka sallad, halvera tomater och tärna paprika. Blanda samman grönsakerna med dressingen.

Servera pajen med salladen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat