• Unna dig något riktigt mumsigt ikväll! Den här grytan är mättande och fullproppad med goda grönsaker och smakrika kryddor. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.
1/

Middagstips: Mustig blomkålsgryta med rostad mandel och persilja

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

200 g gul lök

800 g blomkål

70 g bladspenat

1 tsk ingefära

1 msk curry

1 tsk oregano

1 tsk kanel

1 tsk spiskummin

4 portioner quinoa

2 msk neutral olja

½ dl tomatpuré

1 vitlöksklyfta

2 lagerblad

1 msk honung

1 krm sambal oelek

400 g körsbärstomater på burk

390 g kikärtor

100 g mandlar

20 g persilja

2½ dl turkisk yoghurt

Salt & svartpeppar

Så här gör du

Hacka gul lök. Skär blomkål i buketter. Skölj bladspenat.

Blanda ingefära, curry, oregano, kanel, spiskummin och 2 tsk salt i en skål.

Koka quinoa till 4 personer.

Hetta upp neutral olja i en gryta och fräs löken, blomkålen, tomatpuré, pressad vitlöksklyfta, lagerblad, honung, sambal oelek och kryddblandningen på medelhög värme i ca 5 min.

Tillsätt körsbärstomater, kikärtor och 5 dl vatten. Låt puttra i ca 5 min. Vänd ner spenaten och låt puttra 5 min.

Hacka mandlar och torrosta dem i en stekpanna i ca 3-5 min. Hacka persilja.

Strö över den hackade mandeln och persiljan precis innan servering. Servera grytan med quinoan och turkisk yoghurt.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat