Visst kan man göra schnitzel hemma även utan konstiga redskap. Det enda du behöver är plastfolie och en kastrull. Kycklingen går bra att byta mot ex. kalkon eller varför inte viltkött? Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.

Middagstips: Ostpanerad kycklingschnitzel med fräsch tomat- och rödlökssallad

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

1 kg potatis

1 zucchini

4 msk olivolja

600 g kycklingfilé

1 ägg

1½ dl ströbröd

75 g västerbottensost

250 g tomater

½ gurka

50 g rödlök

½ msk balsamvinäger

salt och svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 225°.

Klyfta potatis och zucchini och lägg på en plåt. Ringla över 2 msk olivolja,

1 tsk salt och 2 krm peppar. Stek i mitten av ugnen i ca 30 min.

Skär kycklingfilé i tre tunna skivor på längden. Lägg varje filé, en i taget, mellan lite plastfolie och banka ut skivorna med t.ex. en kastrull.

Vispa upp ägg i en tallrik. Blanda ströbröd med västerbottensost, 1 tsk salt och 2 krm peppar i en annan tallrik. Vänd filéerna först i ägget och sedan i ströbrödet.

Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna och stek kycklingen i två omgångar på medelvärme, 3 min/sida. Lägg på en övertäckt tallrik allteftersom.

Finhacka tomater, gurka och rödlök och lägg i en skål. Ringla över 1 msk olivolja, balsamvinäger, 1 krm salt och 1 krm peppar.

Servera potatisen och zucchinin med schnitzlarna och tomatsalladen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat