Kanske det får lov att vara en snabbtripp till Asien så här en vardagskväll? Härligt smakrik nudelwok med knapriga nötter och fräsch lime. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid

Middagstips: Pad thai med rostade cashewnötter och lime

Middagstips

En fräsch snabbtripp till Asien.

Ingredienser

4 portioner

250 g risnudlar

1 röd chili

2 lime

100 g cashewnötter

3 msk kinesisk soja

3½ msk socker

1 msk vitvinsvinäger

2 krm sambal oelek

270 g marinerad tofu

200 g morötter

200 g rödlök

1 grön paprika

100 g bladspenat

1 tråg böngroddar

1 msk neutral olja

2 vitlöksklyftor

Salt & svartpeppar

Så här gör du

Koka risnudlar enligt paketet. Spola i kallt vatten.

Kärna ur och finhacka ½-1 röd chili. Klyfta 1 lime. Hacka cashewnötter.

Koka upp soja, socker, ¾ dl vatten, vitvinsvinäger, sambal oelek och saften från 1 lime i en kastrull och låt sen svalna något.

Tärna tofu i 1 cm stora bitar. Skär morötter i 1 cm tunna stavar. Strimla rödlök och grön paprika. Skölj bladspenat och böngroddar.

Hetta upp neutral olja i en panna och fräs pressad vitlök, rödlöken, morötterna, paprikan och tofun med ½ tsk salt på hög värme i 4 min. Blanda ner nudlarna, såsen, bladspenaten och groddarna. Låt allt bli varmt, ca 1 min.

Lägg upp alltsammans i en stor skål, strö över cashewnötter och chili samt servera limeklyftorna vid sidan om.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat