• Denna enkla vardagsrätt är jättegod och går snabbt att laga. Gör gärna tomatsåsen en stund innan middagen och låt den puttra på svag värme en längre tid, så smakar den ännu mer! Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid
1/

Middagstips: Pasta med halloumi och tomatsås

Middagstips

Enkelt, jättegott och snabbt.

Ingredienser

4 portioner

100 g rödlök

1 aubergine

1 msk smör

2 msk tomatpuré

800 g konserverade hela tomater

¾ msk balsamvinäger

1 msk oregano

1 tsk socker

4 portioner valfri pasta

125 g bladspenat

125 g körsbärstomater

240 g svarta oliver

300 g halloumi

1 msk neutral olja

Salt & svartpeppar

Så här gör du

Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i en kastrull till pastan.

Finhacka rödlök. Grovriv aubergine. Smält smör i en kastrull och fräs grönsakerna på medelvärme i ca 7 min. Tillsätt tomatpuré, konserverade hela tomater, balsamvinäger, oregano, socker, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Koka upp och sänk till medelvärme. Puttra under lock i ca 10 min.

Koka pasta till 4 personer. Skölj bladspenat. Halvera körsbärstomater. Hacka svarta oliver.

Skär halloumi i skivor. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek halloumin på medelhög värme i 3 min/sida.

Vänd ner spenaten och oliverna i tomatsåsen och låt allt bli varmt. Servera pastan med tomatsåsen, halloumin och toppa med tomathalvorna.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat