• Vitlöksost, timjan och vitkål sätter smak på den här goda vegetariska pastarätten. Styling: Katarina Bellman Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid
1/

Middagstips: Pasta med vitkålsröra och rödlökstopping

Middagstips

Njut av en god vegetarisk pastarätt!

Ingredienser

4 portioner

½ purjolök

250 g vitkål

200 g rotselleri

4 msk olivolja

2 vitlöksklyftor

150 g rödlök

1 gul paprika

285 g svarta bönor

1½ msk vitvinsvinäger

4 portioner valfri pasta

1 dl vispgrädde

1 msk timjan

½ burk vitlöksost

Salt & svartpeppar

Så här gör du

Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i en kastrull.

Finstrimla purjolök. Strimla och grovhacka vitkål. Skala och riv rotselleri.

Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna och bryn grönsakerna med pressad vitlök på medelhög värme i 10 - 12 min.

Finhacka rödlök och tärna paprika. Blanda löken och paprikan i en skål med sköljda svarta bönor. Ringla över 2 msk olivolja, vitvinsvinäger, 1½ krm salt och 1 krm peppar.

Koka valfri pasta till 4 personer.

Tillsätt vispgrädde, 2 dl vatten, timjan och 1 ¼ tsk salt i pannan med vitkålsröra. Rör runt tills allt är blandat. Tillsätt sedan vitlöksost och rör tills osten har smält.

Vänd ner vitkålsröran i kastrullen med pasta och blanda runt. Servera vitkåls- & timjanspastan med böntoppingen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat