Smakrik pasta med lite hetta. Styling & foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.

Middagstips: Räkpasta med chili, vitlök och citron

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

1 citron

½ purjolök

4 vitlöksklyftor

2 röda chili

250 g körsbärstomater

100 g Grana padanoost

4 portioner tagliatelle

½ dl olivolja

2 msk tomatpuré

200 g bladspenat

340 g avrunna räkor

150 g sugarsnaps

Salt och svartpeppar

Så här gör du

Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i en kastrull.

Skölj och riv skalet från citron. Finstrimla purjolök. Lägg citronskal och purjo i en bunke. Skala och skiva vitlöksklyftor tunt. Kärna ur och finhacka chili. Lägg vitlök och chili i en annan bunke. Halvera tomater.

Grovriv Grana padanoost.

Koka pasta.

Hetta upp olja i en traktörpanna och fräs tomatpuré, vitlök och chili på medelhög värme i ca 2 min (utan att de tar färg). Tillsätt purjon, citronskalet och saften från citronen (1-1½ msk). Fräs i ytterligare 5 min. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar.

Skölj spenat. Tillsätt spenaten, tomaterna, avrunna räkor och sugarsnaps i pannan. Låt allt bli varmt, ca 2 min.

Blanda den kokta pastan med räkpannan och toppa med den rivna osten. Klart att servera!

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat