• Att tillaga allt på en plåt i ugnen gör matlagningen lite smidigare. Den här rosmarindoftande rätten passar perfekt att bjuda vänner och familj på! Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.
1/

Middagstips: Rosmarinkyckling med oliver och fetaoströra

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

4 portioner couscous

2 msk neutral olja

½ msk kinesisk soja

1 vitlöksklyfta

2 tsk rosmarin

1 tsk flytande honung

600 g kycklingfilé

200 g tomater

200 g gul lök

240 g svarta oliver

2 msk olivolja

150 g fetaost

1 dl turkisk yoghurt

250 g broccoli

Salt och svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 225°.

Koka couscous till 4 personer.

Blanda neutral olja, soja, pressad vitlök, rosmarin, honung, ½ tsk salt och 2 krm peppar i en bunke. Skär kycklingfilé i bitar på längden och vänd ner i marinaden.

Skär tomater och lök i klyftor. Lägg grönsakerna och svarta oliver på en plåt. Ringla över olivolja. Fördela kycklingen bland tomaterna och löken på plåten. Stek högt upp i ugnen i 10 min.

Smula ned fetaost i en skål och blanda med turkisk yoghurt och ½ krm peppar.

Ansa och skär broccoli i buketter. Ta ut plåten med tomat och kyckling och lägg på broccolin. Strö över ¾ tsk salt och 2 krm peppar. Stek ytterligare ca 10 min högt upp i ugnen.

Servera grönsakerna och kycklingen med couscous och toppa med fetaoströran.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat