Färgglada grönsaker tillsammans med skaldjur, smakrik ost och het chili ger en fräsch känsla i den här pastarätten. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid

Middagstips: Skaldjurspasta med vitlök och chili

Middagstips

Fräsch och färgglad skaldjurspasta.

Ingredienser

4 portioner

4 vitlöksklyftor

1 röd chili

1 zucchini

300 g mixtomater

1 gul paprika

4 portioner valfri pasta

½ dl olivolja

2 msk tomatpuré

340 g kräftstjärtar

70 g rucola

100 g riven Grana Padanoost

Salt & svartpeppar

Så här gör du

Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i en kastrull (till pastan).

Skiva vitlöksklyftor tunt. Kärna ur och finhacka chili. Skär zucchini i 1 cm stora tärningar och lägg i en skål. Halvera tomater och tärna paprika.

Koka pasta.

Hetta upp olivolja i en traktörpanna och fräs tomatpuré, vitlöken och chilin på medelhög värme i ca 2 min (utan att de tar färg). Tillsätt zucchinin och fräs i ytterligare 5 min. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar.

Tillsätt tomaterna, paprikan och kräftstjärtar i pannan. Låt allt bli varmt, ca 2 min.

Blanda den kokta pastan med kräftstjärtsröran och rucola. Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med Grana Padanoost.

Läs mer om dessa ämnen

recMat