• Köttfärssåsen blir extra nyttig med morötter och persiljerötter – och nerrivna i såsen kommer kritiska små barnögon inte lägga märke till dem. Gott, smart och hälsosamt! Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.
1/

Middagstips: Spagetti och köttfärssås

Middagstips

Ingredienser

Ingredienser

4 portioner

100 g rödlök

150 g persiljerötter

200 g morötter

1 msk smör

2 vitlöksklyftor

3 msk tomatpure

500 g blandfärs

400 g krossade tomater

1 dl crème fraiche

1 msk buljongpulver

1½ msk oregano

2 tsk timjan

350 g tagliatellepasta

Salt och svartpeppar

Så här gör du

Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i en kastrull.

Hacka rödlök. Skala och grovriv persiljerötter och morötter.

Smält smör i en traktörpanna, pressa i vitlöksklyftor och tillsätt tomatpuré och löken. Fräs på medelhög värme i 2 min. Tillsätt blandfärs i pannan och bryn i ytterligare 5 min.

Tillsätt persiljerötterna, morötterna, krossade tomater, crème fraiche, ½ dl vatten, buljongpulver (alt. 1 tärning), oregano, timjan, 1 tsk salt och 2 krm peppar i pannan. Låt puttra i 10-15 min.

Koka tagliatellepasta.

Servera pastan med köttfärssåsen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat