• Olivhummusen får kanske inte den vackraste färgen, men är härligt smakrik och passar bra både som tillbehör till olika maträtter och på smörgåsen. Kanske toppad med lite krispiga ärtskott? Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid
1/

Middagstips: Spansk spenat- och paprikatortilla med olivhummus

Middagstips

Olivhummus – inte vacker men god!

Ingredienser

4 portioner

1 tsk + 1 msk smör

150 g gul lök

1 bakpotatis

100 g Grana Padanoost

12 ägg

290 g grillad paprika

70 g mangold

380 g svarta bönor

120 g oliver

½ msk vitvinsvinäger

1 vitlöksklyfta

½ dl olivolja

½ tsk spiskummin

1 kruksallad

1 galiamelon

200 g körsbärstomater

Salt & svartpeppar

Så här gör du

Ugn på 225°. Smörj en pajform med 1 tsk smör.

Strimla lök. Skär bakpotatis i 1 cm stora tärningar. Smält 1 msk smör i en traktörpanna och fräs löken och potatisen på medelhög värme i ca 5 min. Tillsätt ½ tsk salt.

Grovriv ost. Vispa ägg, ½ dl vatten, osten, ½ tsk salt och 2 krm peppar i en bunke.

Vänd ner grillad paprika och mangold i pannan och fräs i ytterligare 2 min. Fördela grönsakerna och äggblandningen i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min.

Skölj bönor och mixa med oliver, vitvinsvinäger, vitlök, olivolja, spiskummin och 1 krm peppar i en mixerbunke. Lägg hummusen i en skål.

Strimla sallad, tärna melon och halvera tomater. Lägg allt i en skål.

Servera tortillan med salladen och olivhummusen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat