• Har du inte tidigare ätit så mycket vegobiffar är det här en perfekt rätt att börja med! Krispig på ytan med ett mjukt inre som smakar av krämig fetaost. Ät gärna tillsammans med en råkostsallad exempelvis gjord på broccoli, morötter och paprika. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid
1/

Middagstips: Tamaritoppade lins- och fetaostbiffar med yoghurtsås

Middagstips

Vegobiffar är en bra start för vegonybörjaren.

Ingredienser

4 portioner

410 g kokt matvete

1 ägg

4 msk majsstärkelse

½ msk oregano

½ tsk chilipulver

½ tsk sambal oelek

380 g kokta linser

150 g fetaost

4 portioner valfritt ris

2 msk olivolja

2 dl turkisk yoghurt

1 vitlöksklyfta

1 tsk honung

1 tsk oregano

50 g tamarimandlar

Salt & svartpeppar

Så här gör du

Blanda kokt matvete med ägg, majsstärkelse, oregano, chilipulver, ½ tsk salt och sambal oelek i en bunke. Mixa till en slät smet.

Tillsätt kokta linser och 100 g smulad fetaost i smeten. Blanda och låt svälla i 10 min.Koka ris till 4 personer.

Hetta upp olivolja i en stekpanna och klicka ut linsbiffsmeten i två omgångar (4 åt gången). Stek biffarna på medelhög värme ca 3-4 min/sida. Vänd försiktigt. Lägg på ett fat.

Blanda turkisk yoghurt, pressad vitlöksklyfta, flytande honung, oregano, 1 krm salt och 1 krm peppar i en skål.

Grovhacka tamarimandlar och skär 50 g fetaost i bitar. Toppa biffarna med mandlarna och fetaosten.

Servera biffarna med yoghurtsåsen och en god sallad.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat