• Tapenade är en smakrik kräm som oftast görs med svarta oliver och kapris. Det finns att köpa i de flesta matbutiker och brukar finnas i närheten av peston. Styling: Katarina Bellman Middagsfrid Foto: Hanna Johansson Middagsfrid
1/

Middagstips: Tapenadekolja med ugnsrostad potatis och krispig vårsallad

Middagstips

Tapenade sätter smak på den här rätten

Ingredienser

4 portioner

900 g potatis

4 msk olivolja

600 g koljafilé

200 g färdig tapenade på burk

100 g morötter

½ gurka

60 g salladslök

1 gul paprika

70 g machésallad

1 msk vitvinsvinäger

Salt & svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 200°.

Skrubba och skär potatis i ca 3 cm grova bitar. Lägg på ena halvan av en plåt och blanda med 1½ msk olivolja och 1 tsk salt. Stek högt upp i ugnen ca 10-15 min.

Gnid in koljafilé med ½ tsk salt och lägg i en form. Bred tapenade på fisken och ringla över

1 msk olivolja. Ta ut plåten med potatis och ställ formen med fisk på andra plåthalvan. Stek alltihop i mitten av ungen i ytterligare ca 20 min.

Skala och grovriv morötter. Tärna gurka. Finstrimla salladslök och skär gul paprika i 1 cm stora tärningar. Skölj machésallad. Blanda grönsakerna i en bunke och ringla över 1½ msk olivolja, vitvinsvinäger, 2 krm salt och 2 krm peppar.

Servera koljan med den rostade potatisen och salladen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat