Gudomligt goda kycklingklubbor med lite sting! Grönsakswoken adderar krispighet och smak till den kladdiga kycklingen. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.

Middagstips: Teryakikyckling med krispig grönsakswok

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

4 portioner ris

4½ msk kinesisk soja

2½ msk balsamvinäger

2½ msk honung

4 vitlöksklyftor

7 msk neutral olja

2½ tsk ingefära

1,1 kg kycklingklubbor

1 msk tomatpuré

2 tsk sambal oelek

100 g gul lök

1 gul paprika

400 g savoykål

180 g böngroddar

Svartpeppar

Så här gör du

Ugn 225°.

Koka ris.

Blanda 3 msk soja, 1½ msk balsamvinäger, 1½ msk honung, 2 pressade vitlöksklyftor, 2 msk olja och 1½ tsk ingefära i en bunke. Vänd kycklingen i marinaden. Lägg på en plåt och häll resterande marinad över. Stek mitt i ugnen i ca 30 min.

Blanda 3 msk neutral olja, 1 msk vatten, 1½ msk soja, 1 msk honung, 1 msk balsamvinäger, tomatpuré, sambal oelek, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 tsk ingefära och 2 krm peppar i en skål.

Skiva lök i halvmånar. Skär paprika och kål i strimlor. Skölj böngroddar.

Hetta upp 2 msk olja i en panna och fräs löken på hög värme 1-2 min. Lägg i savoykålen och stek i 3-4 min. Blanda paprikan, böngroddarna och woksåsen i pannan. Låt allt bli varmt.

Servera klubborna med riset och grönsakerna.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat