Dessa smarriga vegobiffar uppskattas av hela familjen. Enkla att laga och ännu enklare att äta! Styling & foto: Kirsten Reuter, Middagsfrid.

Middagstips: Timjanspuckar med honungsrostade grönsaker

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

200 g morötter

250 g champinjoner

½ zucchini

3 msk olivolja

1 msk + 1 tsk honung

100 g gul lök

1 kruka timjan

380 g stora vita bönor

410 g matvete

100 g riven Grana padanoost

50 g solroskärnor

2 msk tomatpuré

1 msk majsstärkelse

½ tsk sambal oelek

1 citron

2 dl turkisk yoghurt

½ tsk spiskummin

½ krm cayennepeppar

salt och svartpeppar

Så här gör du

Ugn 225°.

Skär morötter i stavar. Skär champinjoner i klyftor och zucchini i halvmånar. Lägg på en plåt och ringla över 1 msk olivolja, 1 msk honung och ½ tsk salt. Stek i ugnen i 20 min.

Hacka gul lök och timjan och lägg i en bunke. Tillsätt vita bönor, matvete, Grana padanoost, solroskärnor, tomatpuré, majsstärkelse, sambal oelek, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Mixa med stavmixer. Forma 10 biffar.

Hetta upp 2 msk olivolja i en panna och stek biffarna i två omgångar 3-4 min/sida. Lägg på ett fat med ugnsgrönsakerna.

Riv citronskal. Blanda med saft från ½ citron, turkisk yoghurt, spiskummin, ½ tsk salt, 1 tsk honung och cayennepeppar.

Servera med en god sallad.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat