När höstmörkret tränger sig på… tänd massor av ljus och koka denna goda tomatsoppa som toppas med krämig fetaost. Foto: Hanna Johansson Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid

Middagstips: Tomatsoppa med fetaost

Middagstips

Mysigt med soppa när höstmörkret närmar sig.

Ingredienser

4 portioner

500 g tomater

1 grön paprika

300 g gul lök

100 g morötter

2 msk smör

1½ msk vetemjöl

1 burk hela tomater, 400 g

½ dl tomatpuré

2 vitlöksklyftor

1½ msk basilika

1 msk grönsaksbuljongpulver (alt. 1 tärning)

2 tsk chilipulver

2 tsk paprikapulver

1 tsk curry

2 dl mjölk

90 g fetaost

225 g knäckebröd

1 ask boursinost, 80 g

salt & svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 275° grill.

Halvera tomater och lägg på en plåt. Halvera och kärna ur grön paprika. Skär gul lök i klyftor. Skala och skär morötter i slantar och lägg allt på en plåt (paprikan med skinnsidan upp). Stek i ugnen 10 min.

Smält smör i en gryta och vispa ut vetemjöl i smöret. Tillsätt 6 dl vatten, ugnsgrönsakerna, hela tomater, tomatpuré, vitlök, basilika, buljong, chilipulver, paprikapulver, curry, ½ tsk salt och 1 krm peppar i grytan. Låt puttra under lock i 10-15 min.

Tillsätt mjölk och mixa soppan slät med en stavmixer.

Servera soppan toppad med smulad fetaost, knäckebröd och boursinost.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat