Den här krämiga fiskrätten är perfekt vardagsmat för såväl stora som små. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.

Middagstips: Torsk i pepparrotssås

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

900 g potatis

4-5 msk riven pepparrot

600 g torskfilé

1½ msk buljongpulver

250 g broccoli

250 g haricots verts

3 msk smör

1½ msk vetemjöl

3 dl mjölk

½ dl crème fraiche

Salt och svartpeppar

Så här gör du

Koka potatis.

Finriv pepparrot så att du får 4-5 msk riven pepparrot. Skär torskfilé i 5 cm breda bitar.

Koka upp 2 liter vatten med 1 msk buljongpulver i en kastrull.

Ansa och skär broccoli i bitar och buketter.

Koka broccolin i 3 min. Tillsätt haricots verts och koka ytterligare 2 min. Häll av vattnet från grönsakerna och vänd ner 1 msk smör i kastrullen.

Smält 2 msk smör i en stekpanna och vispa ner vetemjöl, mjölk och ¾ dl vatten. Tillsätt crème fraiche, ½ msk buljongpulver, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Blanda ner 1-2 msk riven pepparrot. Låt koka upp och sedan sjuda under lock i ca 3 min.

Tillsätt fisken och låt sjuda under lock i ytterligare 4-5 min.

Servera torsken i pepparrotssåsen med den kokta potatisen, grönsakerna och resten av den rivna pepparroten.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat