Till denna rätt använder vi mangopuré från barnmatshyllan. Foto: Hanna Johansson Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid

Middagstips: Ugnsstekt lax med len mangosås

Middagstips

Barnmatspurén sätter smak på den här rätten.

Ingredienser

4 portioner

1 kg potatis

4 msk olivolja

250 g broccoli

200 g körsbärstomater

150 g röd snackpaprika

50 g rödlök

1 msk vitvinsvinäger

600 g laxfilé

125 g mangopuré

2 dl turkisk yoghurt

½ tsk sambal oelek

salt & svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 225°. Skär potatis i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 2 msk olja, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Stek i ugnen ca 15 min.

Skär broccoli i buketter och bitar och lägg i en skål. Ringla över 2 msk olja och massera in i broccolin med händerna tills broccolin mjuknar. Skär tomater i klyftor. Tärna paprika och skär rödlök i tunna halvmånar. Blanda ner grönsakerna i skålen med broccoli och ringla över vinäger, 1 krm salt och 1 krm peppar.

Krydda laxfilén med 2 krm salt och 1 krm peppar. Fös potatisen till ena sidan av plåten och lägg laxfilén på den andra sidan och stek i ytterligare 15 min.

Blanda mangopuré, yoghurt, sambal oelek och 2 krm salt i en skål.

Servera laxen med potatisen, salladen och mangosåsen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat