En underbar vegetarisk rätt. Foto: Hanna Johansson Styling. Katarina Bellman, Middagsfrid

Middagstips: Västerbottenspaj med auberginesallad

Middagstips

Vegetarisk vardagslyx med sköna ingredienser.

Ingredienser

4 portioner

3 dl siktat dinkelmjöl

100 g smör

6 ägg

150 g riven västerbottensost

1 aubergine

3½ msk olivolja

410 g Black Eye bönor

1 romansallad

250 g körsbärstomater

1 orange paprika

1 msk vitvinsvinäger

50 g rödlök

1½ dl gräddfil

salt & svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 225°.

Hacka ihop mjöl, ½ tsk salt och smör i en bunke. Tillsätt 2 msk vatten, arbeta ihop till en deg och tryck ut i en pajform. Nagga botten och förgrädda skalet i ugnen i 10 min.

Vispa ihop ägg, riven ost, 2 msk vatten och 2 krm peppar. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ugnen i 20 min.

Skär aubergine i skivor på bredden och stek i 1½ msk olja i 3-4 min/ sida. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

Skölj bönor. Grovhacka romansallad. Skär körsbärstomater i klyftor. Tärna paprika. Blanda grönsakerna med aubergineskivorna. Ringla över 2 msk olja, vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.

Finhacka rödlök och blanda med gräddfil.

Servera västerbottenspajen med salladen och gräddfilen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat