Ljuvliga smaker från Asien. Foto: Katarina Bellman, Middagsfrid

Middagstips: Vietnamesiska vårrullar med sojadipp

Middagstips

Vårrullar som bjuder på ljuvliga smaker från Asien. Kryddade med koriander, ingefära och fisksås.

Ingredienser

4 portioner

60 ml fisksås

2 msk kinesisk soja

1½ msk vitvinsvinäger

1 msk + 1 tsk flytande honung

2 tsk ingefära

4 krm sambal oelek

300 g morötter

1 gul paprika

50 g rödlök

1 kruka koriander

1 grön chili

500 g fläskfärs

3 msk neutral olja

2 dl kokt ris

600 g salladskål

1 fp rispapper

salt och svartpeppar

Så här gör du

Blanda 1 dl vatten, fisksås, soja, vinäger, 1 msk honung, 1 tsk ingefära, 2 krm sambal oelek och 2 krm peppar i en skål.

Strimla morötter och paprika tunt. Hacka lök och koriander.

Finhacka chili och fräs med fläskfärs i 2 msk olja, 3 min. Tillsätt riset och hälften av såsen. Lägg allt i en skål.

Strimla salladskål och fräs i 1 msk olja, 5 min. Tillsätt ½ tsk salt, 1 tsk ingefära, 1 tsk honung, 2 krm sambal oelek och fräs 1 min till.

Servering: Häll kallt vatten i två pajformar. Doppa ett rispapper i taget i vattnet tills det blir mjukt (ca 1 min). Ta upp pappret, fyll med färs och grönsaker, vik in kanterna, rulla ihop och ät tillsammans med såsen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat