En klassisk middag med biffar och god sås. Servera med en stor sallad gjord på säsongens grönsaker! Ett tips är att blöta händerna i kallt vatten när biffarna ska formas så kladdar det inte lika mycket. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.

Middagstips: Vildsvinsbiffar med champinjonsås & kokt potatis

Middagstips

En klassisk middag med biffar och god sås.

Ingredienser

4 portioner

4 msk smör

1 ägg

1½ dl mjölk

4 krm vitpeppar

500 g vildsvinsfärs

300 g potatis

700 g rotselleri

250 g champinjoner

50 g gul lök

1½ msk vetemjöl

½ msk buljongpulver

1½ dl vispgrädde

½ msk kinesisk soja

Salt & svartpeppar

Så här gör du

Ugn 225°. Smörj en ugnsform med 1 msk smör. Blanda ägg, ½ dl mjölk, ¾ tsk salt och 2 krm vitpeppar i en bunke. Tillsätt vildsvinsfärs och blanda runt. Forma 8 biffar och lägg i formen. Stek i mitten av ugnen 20 - 25 min.

Skala och skär potatis och rotselleri i 2 cm stora tärningar. Koka dem mjuka i 1 ½ liter vatten och 1 msk salt, ca 15 min.

Skiva champinjoner och stek på medelhög värme i en torr stekpanna 3-4 min. Hacka lök. Tillsätt löken och 2 msk smör och stek 2-3 min. Tillsätt mjöl, buljong, vispgrädde, 1 dl mjölk, ½ dl vatten, kinesisk soja och 2 krm peppar. Låt såsen puttra 5 min.

Häll av och spara ca 1 dl av kokspadet från rotfrukterna. Blanda ner 1 msk smör i kastrullen. Mosa till stomp och blanda ner kokspadet. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm vitpeppar.

Servera!

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat