Vegetarisk pizza bianca. Foto: Hanna Johansson Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid

Middagstips: Vit palsternackspizza med timjansmarinerad svamp

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

1 fp pizzadeg, 760 g

200 g rödlök

500 g palsternacka

1½ dl crème fraiche

4 tsk timjan

100 g riven parmesanost

250 g körsbärstomater

250 g champinjoner

3½ msk olivolja

1 msk balsamvinäger

2 vitlöksklyftor

400 g vitkål

200 g morötter

1 msk vitvinsvinäger

salt & svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 250°.

Kavla ut degen till två rektanglar. Lägg på varsin plåt med bakplåtspapper.

Skär rödlök i tunna halvmånar och palsternacka i tunna skivor. Fördela på pizzorna.

Blanda crème fraiche med 2 tsk timjan, ½ tsk salt och 2 krm peppar och fördela blandningen och osten på pizzorna. Grädda i ugnen i 15 min.

Halvera tomater. Skär champinjoner i tunna skivor. Blanda 1½ msk olja, balsamvinäger, pressad vitlök, 2 tsk timjan, ½ tsk salt och 2 krm peppar med tomaterna och champinjonerna.

Finstrimla vitkål, grovriv morötter och blanda med 2 msk olja, vitvinsvinäger, ½ tsk salt och 2 krm peppar i skålen.

Toppa pizzorna med grönsakerna. Servera med pizzasalladen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat