• En fantastiskt smakrik och enkel wrap perfekt att äta ute i vårsolen! Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.
1/

Middagstips: Wrap med varmrökt lax och syrlig mangocoleslaw toppad med rostade pumpakärnor

Middagstips

Passa på att gå ut i solen och ta med en god och smakrik wrap - den perfekta utflyktsmaten.

Ingredienser

4 portioner

2 dl valfritt gryn

2 lime

2 dl matyoghurt

1 vitlöksklyfta

1½ msk svensk senap

1 kålrabbi

150 g morötter

1 mango

50 g pumpakärnor

½ romansallad

100 g körsbärskvisttomater

100 g rödlök

400 g varmrökt lax

8 st tortillabröd

Salt och svartpeppar

Så här gör du

Koka valfritt gryn (gärna quinoa).

Pressa saften från 1 lime (ca 1 msk). Blanda ihop limesaften, yoghurt, pressad vitlöksklyfta, svensk senap, ½ tsk salt och 2 krm peppar i en skål. Skala och grovriv kålrabbi och morötter. Skala och fintärna mango. Blanda ihop allt med dressingen i skålen.

Torrosta pumpakärnor på medelhög värme (utan att de bränns) i ca 3-5 min i pannan.

Skölj och separera bladen från romansallad. Tärna körsbärskvisttomater. Hacka rödlök. Lägg grönsakerna på ett fat.

Bryt sönder varmrökt lax i bitar. Ta fram tortillabröd. Fyll bröden med salladsbladen, laxen, grynen, mangocoleslawen, rödlöken och tomaterna. Toppa med de rostade pumpakärnorna. Skär 1 lime i klyftor och servera till.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat