Torsk och rödbetor är en härlig, om än lite ovanlig, kombination. Tycker du om vitlök går det bra att blanda i en halv klyfta i yoghurtsåsen. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid

Stekt torsk med ugnsbakade rödbetor

Middagstips

Torsk och rödbetor – en skön och ovanlig kombo.

Ingredienser

4 portioner

600 g torskfilé

750 g potatis

500 g förkokta rödbetor

½ purjolök (gröna delen)

1 citron

1 msk olivolja

2 dl turkisk yoghurt

1 msk flytande honung

2 msk smör

70 g rucola

100 g riven pecorinoost

Salt & svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 225°.

Lägg torskfilé på en tallrik och gnid in fisken med 1 tsk salt.

Koka potatis. Skär rödbetor i klyftor och purjolök (den gröna delen) i 1½ cm breda stubbar. Skölj och skär ½ citron i halvmånar. Lägg grönsakerna och citronen på plåten och ringla över olivolja, 2 krm salt och 1 krm peppar. Stek ca 15 min i mitten av ugnen tills grönsakerna börjar få färg.

Blanda turkisk yoghurt, saften från ½ citron, flytande honung, 2 krm salt och 1 krm peppar i en skål.

Halvera torskfiléerna. Smält smör i en stekpanna och stek fisken i två omgångar på medelhög värme i ca 2-3 min/sida.

Ta ut plåten med grönsaker och blanda rödbetorna och purjon med rucola. Strö över riven pecorinoost.

Servera fisken med de varma grönsakerna, den kokta potatisen och yoghurtsåsen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat