Annonssamarbete med Phonehero

Pengar pĂ„ 15 minuter nĂ€r du sĂ€ljer din gamla mobil – sĂ„ mycket kan du fĂ„

8 av 10 svenskar har en gammal mobil liggandes i hemmet. Samtidigt Ă€r det enklare Ă€n nĂ„gonsin att sĂ€lja sin gamla mobil tryggt och sĂ€kert. Ett smart test visar hur mycket du kan fĂ„: ”Det finns vĂ€rden i gamla telefoner ocksĂ„â€, menar Joakim Berndt, vice vd pĂ„ Phonehero. 

Foto:

Native2024-04-29 11:25
Detta Àr ett annonssamarbete.

Fyll i den hÀr kalkylen för att ta reda pÄ vad mobilen Àr vÀrd

För att tjÀna sÄ mycket pengar som möjligt ska du helst sÀlja din telefon sÄ fort du slutar anvÀnda den. Men ge inte upp bara för att den har legat i en byrÄlÄda i nÄgra Är eller för att skÀrmen har spruckit.

- Telefonerna kan ge mer Àn man tror. Har den blivit kantstött kan det sÄklart dra ner vÀrdet, men det största vÀrdet sitter inuti. Kretskortet Àr dyrast, sÀger Joakim.

SĂ€lj i andrahand utan risker 

Det kan kĂ€nnas krĂ„ngligt, onödigt eller till och med riskfyllt att försöka hitta en ny Ă€gare till sin gamla mobil. Det var en anledning till att Phonehero först började köpa och sĂ€lja begagnade mobiltelefoner. 

- NĂ€r du sĂ€ljer din telefon till oss slipper du möta upp nĂ„gon du inte kĂ€nner och göra en affĂ€r som kan involvera mycket pengar, sĂ€ger Joakim Berndt, vice vd pĂ„ Phonehero. 

MĂ„nga har nog varit med om jobbiga skambud, stela situationer och en överfull inkorg pĂ„ de privata sĂ€ljsajterna 

- Dessutom finns faktiskt en rÄnrisk nÀr du möter upp en frÀmling som vet att du kommer med en dyr vara, sÀger Joakim.

SĂ„ funkar det

Vilka mobiler och modeller tar ni emot?  

”Vi tar emot nĂ€stan alla smartphones och lĂ€splattor. Är det nĂ„gon som Ă€r helt utdaterad och inte har nĂ„got vĂ€rde kvar tar vi Ă€ndĂ„ emot den och ser till att den Ă„tervinns rĂ€tt.”

Hur sĂ€ljer jag den till er? 

 â€GĂ„ in pĂ„ vĂ„r hemsida och fyll i modell, skick och storlek. DĂ„ fĂ„r du ett prisförslag och en QR-kod för att skicka in mobilen med. Du kan ocksĂ„ gĂ„ in i en av butikerna i Stockholm, Göteborg eller Malmö. DĂ„ fĂ„r du pengarna pĂ„ 15 minuter via Swish.” 

Kan jag köpa begagnade mobiler hos er?   

”Ja! DĂ„ sparar du sĂ„klart olika mycket beroende pĂ„ modell. Just nu har vi en iPhone 14 Pro Max ute för 9 700 kronor och den kostar 14 000 som ny. DĂ„ sparar du 4 300 kr, vilket blir 35 procent billigare för en mobil som fortfarande sĂ€ljs ny i butik.”  

Den hÀr annonsen Àr producerad av en kommersiell skribent. Den Àr alltsÄ inte skriven av nÄgon av vÄra journalister pÄ Eskilstuna-Kuriren.